Even Voorstellen

Ik ben Hans Koopman, en ben sinds 1992 werkzaam in informatisering. Afgestuurd op het gebied van Technology Assessment heb ik altijd gewerkt op de scheidslijn tussen Business en IT.  Begonnen als PC en Netwerk specialist, ben ik na een aantal jaar ben ik door doorgestoomd richting projectleider/adviseur. Na een aantal succesvolle trajecten als projectmanager (o.a. het bouwen van een Dealingroom en het uitrollen van een internationaal netwerk), ben ik internationaal zeer actief geweest met name in Amerika, Engeland, Singapore, Japan en China als consultant en manager.

In 2001 kwam ik als CIO office  manager in aanraking met de eerste bewegingen van Enterprise Architectuur(EA). Ik heb dit in mijn toenmalige organisatie met een klein team succesvol geïntroduceerd. Daarnaast heb ik me sterk gemaakt voor dit jonge vakgebied middels het geven van cursussen en presentaties. Deze presentaties samen met andere interessante links zijn te vinden op de pagina artikelen.

In 2011 heb ik IT innovatiecoach opgericht en ben ik actief als zelfstandig adviseur op ICT gebied, met als specialisatie Innovatie & Informatiearchitectuur. Ik adviseer  CIO’s en CIO offices op het gebied van strategische en tactische  IT vraagstukken.  

Recente activiteiten:

·         Het creëren en uitwerken van een IT strategie voor een landelijke zorgverzekeraar

·         Een IT Innovatie groep opgericht die zich richt op lange termijn IT ontwikkelingen (Een IT kraaiennest) en tijdelijk bemand

·         Uitvoeren van een onderzoek naar Cloud Computing, waarbij naast een Cloud Readiness Scan ook een hulpmiddel opgeleverd is waarmee snel cloud initiatieven beoordeeld kunnen worden/ Dit Tool is universeel bruikbaar.

·         Onderzoek naar Bring Your Own Devices/Tooling/Information

·         Het reviewen van Projectdocumentatie van een groot programma om de kwaliteit van de opgeleverde documentatie te bepalen.

·         Een opzet opgeleverd voor Applicatie Portfoliomanagement en Applicatie Rationalisatie. Hiermee kan de opdrachtgever zijn applicatielandschap goedkoper inrichten en past het beter bij de bedrijfsdoelstellingen

Bent u geïnteresseerd in informatie over een van de bovenstaande onderwerpen of heeft u behoefte aan advies en ondersteuning neem dan vrijblijvend contact met op.

Contactgegevens:

Hans Koopman

IT-Innovatiecoach
Tel: 06-22485410
email: hans.koopman@innovatie-architectuur.nl

 

 

.